Wij werken op dit moment aan een kompleet nieuwe up to date website!
Binnenkort volgt er meer nieuws!!

Welkom...in het digitale boek van het station Heemstede-Aerdenhout (officiele afkorting=Had) alsmede het spoor op huidig en voormalig Heemsteeds grondgebied (noordgrens=Pijlslaan te Haarlem,zuidgrens= Bennebroek) en een globale kijk naar de omgeving van het spoor en het station... wat valt er te zien vanaf de perrons.


Wat betreft de globale historie (en ook de toekomst !) van het spoor in Heemstede en de 2 haltes is dat opgesplitst in 3 periodes die tevens een goed beeld geven van wat er is geweest in vroegere tijden...
Periode 1840-1925 wat o.a. stopplaats Zandvoortschelaan(Zvtl)behandeld en de groei van het dorp Heemstede en ook periode breedspoor overgaand in normaalspoor...en nog veel meer.
Periode 1925-1955 met o.a.electrificatie van de spoorlijn tussen Haarlem en leiden (en verder),de bouw van de 1e echte halte Heemstede-Aerdenhout.
Periode 1955-heden met o.a. sloop 1e halteaccomodatie en verhoging/verlegging spoorbaan en bouw van 2e halteaccomodatie (gemakshalve station genaamd) en de intensieve groei van de omgeving.. en veel meer.Voor wat betreft de omgeving van het station Heemstede-Aerdenhout en de spoorlijn tussen km 19,5 t/m km 25,0 is dit simpelweg opgesplitst in 4 windrichingen:

noord.stationhad.nl
zuid.stationhad.nl
west.stationhad.nl
oost.stationhad.nlGebaseerd op ervaring als treinreiziger halverwege de 70'er jaren 20e eeuw en vanaf de zonsverduistering van 11 Augustus 1999 t/m zomer 2007 vrijwel alle stations in NL op videofilm gezet (met of zonder een spoorlijn !) + grenslijnen naar Belgie en Duitsland. Na 2007 veelal gefotografeerd, en per 1 Januari 2011 station Heemstede-Aerdenhout. In bovenstaande periode veel informatie verzameld en op www.stationsweb.nl geplaatst o.a. via dat kanaal www.stationhollandscherading.nl ontdekt alsmede www.stationsinfo.nl ... en die 3 voorbeelden zijn hier op terug te vinden... een grote inspiratiebron.In principe zijn alle foto's,artikelen en tekeningen genummerd met Had-nummer....niet allemaal dus !.Alle verantwoording voor de hier getoonde foto's,teksten,krantenknipsels,videofilms en andere zaken wordt genomen door de eigenaar Gertjan Stamer. Het is de bezoeker vrij om getoonde zaken te gebruiken voor niet commerciele doeleinden. Toestemming op te vragen via email (hier is contactformulier) info@stationhad.nl .


Even voorstellen :
Gertjan Stamer (1958) uit Heemstede. Marcel van Tongeren (1970) uit Maartensdijk.
-Idee en samenstelling -Advies en technische realisatie.
-Andere interessen zijn: grammofoonplaten ,fietsen ,stations in NL, kruiswoordraadsels ,muziek luisteren (pop/rock/disco) -Andere interessen zijn: spoorwegen en modelspoor
-Andere digitale werken: www.picturediscreleases.nl -Andere digitale werken: o.a. www.stationhollandscherading.nl, www.stationbilthoven.nl en www.stationmaartensdijk.nl


Voorwoord is de introductie voor een boek... dit is een digitale versie van een boek wat steeds in ontwikkeling is, sommige hoofdstukken (zie linkerkolom) zijn nog in die fase en/of zijn nog niet volledig, het vergt veel tijd en geduld om informatie te vergaren alsmede toestemming te verkrijgen voor bijvoorbeeld foto's... het vergt veel geduld maar geeft veel voldoening !!!